Z siłownią jest często związany nurt powierzchownej wiedzy opartej o wybiórcze cytowanie informacji. Skąd czerpać informacje? Na pewno nie z Youtube, Instagrama, Facebooka czy "bucowatych" celebrytów na wiecznej bombie lub sezonowych specjalistek z Instagrama. W dobie Youtube każdy nagle stał się ekspertem od dietetyki, treningu i farmakologii. [...]
[...] kg tłuszczu potrzeba ~ 40 h ciągłego treningu aerobowego. Przy intensywności wysiłku 74% tętna maksymalnego: 25% energii zapewniały wolne kwasy tłuszczowe, 24% energii inne źródła tłuszczu, 13% pochodziło z glukozy w osoczu krwi, 38% zapewniała glukoza zmagazynowana, jako glikogen mięśniowy. Podsumowanie: Marion Grillparzer twierdzi, iż [...]
możesz też dodać po prostu cynamonu dla smaku (aczkolwiek dodatek białka w prochu lub innego źródła białka byłoby wskazane), jak długo nie jem owsianki i zrobię taką samą na wodzie plus cynamon to smakuje jak zbawienie ;-)
Źródła naukowe, książki, itd. objęte są prawem autorskim. Nie można bez zgody autora cytować, kopiować części czy całości tekstów zawartych w takich publikacjach. Dlatego też skorzystaj z naszego kompendium wiedzy na temat białka - jeżeli szukasz wyjaśnienia zagadnień, dotyczących tego makroskładnika pokarmowego: [...]
staraj się bazować na tych produktach układając dietę http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
[...] wysuwają osoby nie mające żadnej wiedzy odnośnie dietetyki, biochemii, technologii żywności, sportu czy fizjologii. W serwatce białkowej występuje 0,6-0,8% białka (inne źródła podają 0.6 – 0.7%), w tym 70-80% przypada na α-laktoalbuminę i β-laktoglobulinę, 2.5% składu mleka stanowi kazeina. Dlatego białka serwatkowe są takie drogie (gdyż [...]
[...] przez kilka tygodni dziennik żywieniowy, aby uzyskać lepszy wgląd w to, co i ile zjadasz. Planuj swoje posiłki wcześniej i upewnij się, że są one bogate w wartościowe źródła białka. Jeśli wykonujesz interwałowe treningi i nie tracisz na wadze, być może rekompensujesz spalone na treningu kalorie, zjadając więcej. Jest to powszechny problem, [...]
makroskładniki się zgfadzają i wyglądaja ok, ale białka za dużo, jednak patrząc na ogół diety no to niestety leży wszystko, nie jest to w ogóle zdrowa dieta, zero warzyw, pomijając posiłki 5 i 7 to reszta tragedia http://www.sfd.pl/temat367367 - Podstawy układania diety http://www.sfd.pl/temat821284 - Podstawy układania diety cz.2 a tu produkty [...]
[...] Stabilny poziom fatu w dnt/DT o DZIWO super się sprawuje (bo nigdy tak nie robiłem, zawsze była rotacja) Chlebek bananowy ,. wpc, jajka, białka jaj, twaróg - to najlepsze źródła białka dla mnie jednak. Mięcho tak, ale nie okołotreningowo. Zmiany na ten tydzień: HC: +35g ww MC: -15g ww dnt: -40g ww Dziś pon: klata i 2jki - wlatuje HC i [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. [...]
[...] nie oznacza to jednak, że są bezwartościowe i niewarte zainteresowania. Z tego typu produktów korzystają najczęściej weganie/wegetarianie. Dla nich istotne jest był źródła białka były różnorodne, dlatego tak popularne są mieszanki białek roślinnych. Na rynku znajduje się sporo białek tego typu - białko: sojowe, ryżowe, z grochu czy [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Od tego odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. [...]
http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie.
[...] zbilansowanie diety polega na zamienianiu źródeł składników odżywczych na inne, a nie jedzenie z szablonu ciągle to samo. Przecież tak się nie da żyć. Zdajesz sobie sprawę, że zmiana nawyków żywieniowych powinna być na całe życie? Ryby zamieniaj na inne źródła białka: https://www.sfd.pl/BIAŁKO%2C_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
[...] tuczą. Przy tym zapewne węglowodany, które są tańsze i mają szybszą kinetykę, będą wykazywały większy negatywny wpływ na glikemię i tuczenie człowieka. Z kolei tańsze źródła tłuszczów będą bardziej sprzyjać kancerogenezie i zmianom miażdżycowym, przez zaburzenie proporcji kwasów omega-9/omega-6 i omega-3, co sprzyja rozwojowi stanu [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - [...]